Интервалните тренировки на Джейсън Стейтъм

Интервалните тренировки на Джейсън Стейтъм

Най-важното

Навярно всеки от вас е гледал филмите с Джейсън Стейтъм. Във всеки от тях той е с перфектно тяло и показва мускулите си докато натупва лошите с перфектните си бойни умения и омайва мадамите с идеалния си стил. Във филми като Транспортер, Кранк или Непобедимите той показва тяло, на което би завидял всеки един спортист. Чудите се каква е неговата тайна? Ето интервалната му тренировка, която е изготвена от Крейг Балантайн, един от водещите инструктори на звездите.

Започва се с лежанка, трябва да се направят 8 повторения на тежест по избор, да не е максималната ви, но и да не е много лека.

След това се прави клек. Повторенията му трябва да са 20, ъгълът на клякане - прав. Когато клекнете долу, задръжте малко, за да увеличите натоварването.

Набиране. Направете 8 набирания, като ги правите бавни, без да бързате и когато сте горе, задръжте за малко, за да увеличите натоварването.

Рачешко ходене. За това упражнение е необходимо да ходите на ръцете и краката си, като те са зад тялото ви. Ето подробно описание на упражнението ТУК. Направете 3 дължни от по 10-15 метра.

Разкрачка. Направете 3 дължини от по 10-15 метра. Вземете дъмбели в ръцете си, за да увеличите натоварването.

Тяга. Направете 20 повторения на това упражнение, като след първата серия може да увеличите натоварването.

Балантайн съветва всяко упражнение да се прави през 10-15 секунди почивка, а сериите трябва да са 3-4. Според него тези упражнения натоварват цялата мускулатура и помагат за укрепването на Джейсън Стейтъм и му помагат да прави насочени тренировки за всяка мускулна група. Според програмата на Балантайн за Джейсън Стейътм, това упражнение се прави петък или събота.

Вижте още: Спортистът в най-добра форма.

Вижте още: Тренировките и диетата на Ъшър.

Вижте  още: Закуските на знаменитостите.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май