Жената на Кирил Петков върти ВИП козунаци по 50 лева за брой

Жената на Кирил Петков върти ВИП козунаци по 50 лева за брой

Линда Петкова, съпругата на Кирил Петков, обяви, че вече приема поръчки за козунаци за Великден. Тази година канадката ще продава традиционния за празника сладкиш на още по-солени ВИП цени. Разфасовката от 500 грама в сладкарницата на Линда струва 29 лева, а тази от килограм – 49 лева. Занаятчийските козунаци по рецепта на жената на бившия премиер се правят единствено и само по поръчка, а характерното за тях е, че не съдържат глутен.

"И тази година козунаците са два вида - със стафиди и цитруси или пък с натурален шоколад и бадеми. От 0,500 г и 1000 г. И двата вида са направени с масло, мляко, кафява захар, яйца, безглутеново брашно, мая, кора от лимон и канела. Подходящи са за хора с алергия към глутен, защото тук, в "Амели”, правим нашите сладкиши само без глутен!”, обяви г-жа Петкова във своя фейсбук профил. Поръчките тя приема на лично съобщение или по телефона. "Бройките са много ограничени, защото се приготвят единствено и само при нас”, рекламира козунаците тя.
 
Въпреки силно завишените цени по традиция около Великден канадката има много поръчки и сладкишите й се изчерпват около две седмици преди самия празник. Клиентелата й обаче е основно от заможни столичани. 49 лева за килограм козунак и 29 лева за половинка със сигурност са суми, непосилни за редовия български работещ и пенсионер. За сравнение – в актуалните брошури на големите супермаркети в момента тестените изделия са на големи промоции и на 10 пъти по-ниски цени. Справка показва, че половин килограм козунак с шоколад и стафиди може да се намери на цени между 4 и 5 лева в зависимост от фирмата производител. Тези без пълнеж пък са с лев по-евтини.
 
В сладкарницата си в центъра на София Линда предлага още здравословни торти, чийзкейкове и други десерти и печива. Всички на цени около и над 100 лева. От известно време насам тя е разширила и екипа си. Заедно с нея работят още трима души, които й помагат да смогва с поръчките и да обслужва клиентите, тъй като напоследък тя често отсъства от заведението. Покрай предизборната кампания на мъжа си канадката беше "командирована” от екипа му с пиари да обикаля из страната заедно с Кирил Петков, за да затвърдят имиджа си на щастливо семейство, пише "Ретро".

 

ключови думи:
Линда Петкова

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май