7 спортиста, които са вегетарианци

7 спортиста, които са вегетарианци

Най-важното

Ако си мислите, че всички спортисти ядат месо и пият хранителни добавки, лъжете се. Някои спортисти наблягат на плодове и зеленчуци, за да добият необходимата енергия. Това може да стане благодарение на правилното познаване на хранителните съставки на всеки плод и зеленчук.

Скот Юрек. Той е един от най-добрите и известни ултрамаратонци. Той се състезава на дистанции от 100км и повече. Той е и един от участниците в най-великото състезание по ултрамаратон - състезанието между белите и племето тараумара в каньоните на Мексико. Той е печелил 7 пъти състезанието на 100 километра в западните щати. В неговото меню не присъства абсолютно нищо, което е от животински произход.

Джим Морис. Той е един от малкото бодибилдъри, които са вегетарианци. Той е приключил своята кариера в края на 90-те години на миналия век, а близо десетилетие по-рано е станал вегетарианец. Това не му е попречило да е един от най-добрите бодибилдъри за времето си.

Мак Данциг. ММА боецът е един от най-добрите в този спорт и според него силата , която той има е благодарение на здравословното хранене, изпълнено с плодове и зеленчуци. Той яде месо 1 път в седмицата, защото според него трябва да има от всичко по малко в диетата си.

Мишел Арнстейн. Тя яде по 1 килограм плодове на ден, което според нея й помага да бяга по зашеметяващите 50-60 километра на ден. Тя обича да се състезава на състезание от 100 километра и повече, а според нея нейната тайна за издържливостта се крие в вегетарианството.

Хелън Финес. Тя е атлетка от Великобритания, участничка на 2 световни първенства и 1 олимпийски игри. Тя е веган от 2009 година, когато започват и нейните успехи на пистата. Според нея когато се е хранела с месо, тя е била тежка и не е можела да разгъне потенциала си на пистата.

Моли Камерън. Тя е една от най-добрите колоездачки на САЩ и също така проповядва вегетарианската идея. Тя е яростен защитник на животните и показва с нейните тренировки и състезание, че на хората не е необходимо да убива животни за изхранването си.

Карл Люис. Той е един от най-успешните атлети на олимпийски игри. Той печели 4 медала от 1 Олимпиада (100м, 200, дълъг скок и щафета 4по100м), което още е ненадминат рекорд в леката атлетика. Той е станал веган преди зашеметяващите му успехи и според него, това му е помогнало да стане един от най-великите лекоатлети в историята на спорта.

Вижте още: Спортистът в най-добра форма.


Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
веган звезди

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април