5 известни личности, които починаха без пукната пара

5 известни личности, които починаха без пукната пара

Тези хора са били на върха на славата и са имали милиони долари. Те обаче са усетили не само възхода, но и падението. Когато са напускали този свят са били напълно разорени.

Вероника Лейк

1730129

Тя е успешна ТВ актриса в САЩ през 40-те години. Към края на десетилетието, обаче, славата й започва да залязва. Оказва се, че тя страда от психическо разтройство и алкохолизъм. През 50-те години тя се снима само в един филм. През 70-те години издава автобиография, а с приходите от нея снима нискобюджетен филм на ужасите, който е последния с нейно участие. През 1973 година тя умира от хепатит и отказ на бъбреците на 50-годишна възраст. По това време тя е вече напълно разорена.

Бела Лугоси


1730130

Лугоси е известен актьор в миналото, изиграл Град Дракула във филма от 1931 година. След него е често търсен за филми на ужасите. Снима се в Сина на Франкенщайн, Черна котка и др. Не успява, обаче, да получи друг тип роли и кариерата му започва да залязва. Бил е жене пет пъти. Не успява да получи никакви ангажименти и изпитва финансови трудности, като същевременно е пристрастен към морфин и метадон. Умира от сърдечен удар на 16 август 1956 година, на 73-годишна възраст.

Хеди Ламар


1730128

Някога я наричат "най-красивата жена в Европа". Става известна след филма Ecstasy, където е показана гола, което по онова време е скандално. Жени се 6 пъти, като след всеки развод, се разделя с голяма част от парите си. Умира през 2000 година от естествена смърт, като оставя на семейството си само спомени.

Гари Колмън


1730127

На върха на кариерата си той прави около 100 000 долара за епизод на сериала Different Stokes. Когато сериалът е спрян, обаче, той не успява да продължи кариерата си. През 1999 година обявява фалит. Страда от сериозни здравословни проблем. Два пъти му е трансплантиран бъбрек, един път претърпява сърдечна операция, има припадъци. Умира на 42-годишна възраст, след падане по стълбите.

Едгар Алън По


1730131

Той е един от най-известните автори на истории на ужасите. Произведенията му, обаче, не са достатъчни, за да го издържат, а трудният му характер е причина да не успява да се задържи на договор никъде. През 1849 година умира разорен.


Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април