"Майката" на Хари Потър издаде тайно новата си книга

Джоан Роулинг призна авторството на роман, излязъл под чуждо име
"Майката" на Хари Потър издаде тайно новата си книга

Криминалният роман със заглавие "The Cuckoo's Calling" с автор Робърт Гълбрейт е издаден през април т.г. Три месеца по-късно се оказва, че Джоан Роулинг е негова авторка, но е направила опит да задържи това в тайна. Тя признава, че да пише под чуждо име е било много освобождаващо чувство за нея и така е искала да провери доколко новата й книга наистина ще бъде харесана.

Роулинг издаде първия си роман извън "Хари Потър" поредицата - "Вакантен пост", през септември миналата година без да крие авторството си, но големите продажби, с които той беше съпътстван със сигурност се дължат на огромната й слава.980832www.facebook.com

Тайната за истинското авторство на "The Cuckoo's Calling" се запази доста кратко и сега се очаква рязко покачване на интереса към криминалния роман. От април до сега от него са продадени само 1500 екземпляра, което е изключително малко по критериите на Роулинг. За сравнение, "Вакантен пост" е регистрирал 375 000 бройки само в САЩ, а седемте книги за Хари Потър са продадени в над 400 млн. екземпляра по целия свят.

За още новини от света на известните ни посетете във фейсбук.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май