Ще има и хартиени лаптопи!

Те ще щадят природата и ще са евтини
Ще има и хартиени лаптопи!

Ето – не е задължително технологичният напредък да вреди на околната среда! Защото миналата година беше създаден нов материал, който може да "облече" всеки лаптоп. Творението е комбинация между хартия и пропилен. Сместа е по-безвредна за околната среда от пластмасата, здрава е и обещава да не изпразва джобовете на купувачите.

Хартиено-полипропиленовата смес е създадена от PEGA design and engineering. Основната идея на производителя е материалът да бъде годен за рециклиране. Признаваме, че полипропиленът не е най-екологичнното съединение на света, но с оглед на настоящото му приложение и възможността за повторна употреба, засега като че ли е оптималното решение.

Друго качество на сместа е, че е съвместима с технологията за леене на пластмаси под налягане. Този процес се предпочита, защото гарантира на материалите по-дълъг живот и здравина.

Производителите обещават, че масовото производство на новите облицовки за лаптопи ще започна съвсем скоро. А ние горещо се надяваме тази технология наистина да даде своя принос за опазването на природата.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май