Чистоскопът

Кофата за боклук, която насърчава хората да опазват чистотата чрез красота!
Чистоскопът

Нишант Джетхи и Аалап Деаси са двама индийски дизайнери от Мумбай. Двамата са осъществили проект, който може да се определи като кофа за боклук-калейдоскоп. Именно затова те са кръстили творението си Чистоскоп (Cleanoscope).

Чистоскопът работи по следния начин: всеки път, когато някой изхвърли в него опаковка от чипс, пластмасова бутилка или друг отпадък, облицованите с огледала стени на кофата образуват разноцветни и забавни картини – досущ като калейдоскоп.

Нишант и Аалап се надяват, че интригуващата игра на светлина, форма и цветове, която образуват стените на творбата им, ще накара все повече хора да използват кофата за боклук по предназначение. Освен благородната си цел, Чистоскопът има и развлекателна функция.

Особена гордост на създателите е, че останалите боклукчийски кофи с размери като на Чистоскопа, побират 82 кг боклук седмично. За разлика от тях обаче, този забавен контейнер успява да "понесе" цели 131 кг отпадъци. Освен това, уникалният кош си има собствено мото, изписано на поддържащата го стойка, и то гласи: "Чистотата поражда красота".

Не е никак зле, нали? Дано Чистоскопът да е още едно доказателство на старата приказка, че красотата ще спаси света :) За да видите как изглежда самият той отвътре и отвън, заповядайте в галерията.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май