Трева никне върху... масата

Или една оригинална еко идея, родена с помощта на палава котка
Трева никне върху... масата

Ако са ви омръзнали традиционните вази с цветя на масата, а зеленината у дома все не ви достига, имаме едно неприлично оригинално предложение – вариант на добре познатата мебел с... вградени живи растения.

Идеята за креативната маса е на 25-годишната Емили Уетстайн, която се занимава с дизайн в Ню Йорк. А в създаването на концепцията й помогнала палавата й котка.

Докато живеела в малък апартамент, Емили се чудела къде да сложи саксия със специална трева за своя любимец и използвала масата си за целта. Игривото животно обаче постоянно обръщало затревения съд и така на дизайнерката й хрумнало да интегрира контейнер за въпросното растение в самата мебел.


Резултатът е повече от впечатляващ, а самата маса е наистина зелена и това няма общо с цвета на котешката трева. Изработена е ръчно от вече използвано орехово дърво и стоманени елементи, което я прави съвсем еко. Контейнерът за растенията пък е от рециклирано стъкло.

Емили планира да изработи още няколко уникални мебели с различни по големина и форма саксии, за да могат бъдещите им собственици да засаждат и други растения в тях.

Най-важното е, че масата изглежда страхотно и без съответния контейнер, тъй че има място за доста импровизации. Още снимки - горе, в галерията.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май