Сурови сладости от Rawlly

Ателие за здравословни и сурови вкусотии
Сурови сладости от Rawlly

Напоследък суровите десерти се превърнаха не просто в тренд или модна прищявка, а в неизменна част от менюто ни. Когато ни се хапва нещо сладко и дори на празници, рождени дни и събирания, суровите алтернативи са популярен заместител на нездравословните торти с тежък крем и съмнителни оцветители.

В София вече има ново място, което проправя пътя на алтернативните десерти. Всъщност, техните творения са се превърнали по-скоро в нормата за модерния човек, който поставя здравето си пред общоприетите разбирания и традиции.

Веси и Павла или както те сами се представят fiTneski и Кукумявка, стоят зад Rawlly – мястото за сладости и радости в София.   

1712930Facebook / Rawlly

• Разкажете ни малко повече за Rawlly – как се роди идеята и кой седи зад нея?

И двете правехме сурова и полезна кухня, представена от нашите предишни марки. Запознахме се на един фестивал, където представяхме продуктите си като конкуренти, но така се случи, че разбрахме колко добре бихме се допълвали взаимно като партньори. Така се роди идеята за Rawlly.

Роули е ателие за сурови сладкиши, десерти, солeни изкушения. Работим с грижливо подбрани продукти – ядки, семена, плодове. Не ползваме бяла захар, бели брашна и въобще всякакви рафинирани продукти, консерванти, бои, аромати. Всички наши творения са сурови и задължително прясно приготвени. Имаме малко местенце- магазинчето на Роули, в което винаги може да опитате нещо изненадващо, да се стоплите или охладите (зависи от какво имате нужда), и да усетите от нашата любов към готвенето.

1712931Facebook / Rawlly

• Имате ли вече установена клиентела?

Да, определено! Вече имаме доста клиенти – приятели, които задължително ни правят част от всеки свой важен празник. Много сме щастливи, когато някой ни избира отново и отново!

 

 • Кои са някои от любимите ви сладкиши?

Обичаме си много Кайсиевата пита, Десерта шоко и чиа, Горският кашу-кейк и шоколадовите ни торти, и ...разбира се - БИСКВИТКИТЕ!

1712928Facebook / Rawlly

 

• Какви нови изненади да очакваме от Rawlly?

Сега пускаме една нова рецепта – Торта Лешникова гора. Имаме намерение да ви изненадаме лятото с много свежи и плодови вкусове във вид на сладоледи, кремове, леки сладкиши.

 

1712927Facebook / Rawlly

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април