Сол, моля!

Ама не в манджата
Сол, моля!

Някои хора са успели съвсем да ограничат приема на сол, което не знам доколко е възможно (и необходимо), но вероятно е някакво сериозно постижение. Аз не мога да се похваля с подобно. Въпреки че не прекалявам с консумацията на т. нар. бяла отрова, определено нямам сили да ѝ кажа "не".

Освен като подправка обаче, често ѝ намирам и доста други приложения. Тези вече ги споменах, затова сега ще премина към другите:

- Не знам дали ви се е случвало да изпуснете сурово яйце върху масата и то да се счупи ;) Уф, неприятно е, съгласна съм. Ако искате да решите проблема бързо и безболезнено, просто поръсете жълто-лигавата цапаница с прилично количество сол. Изчакайте около 20 минути. След това лесно ще може да отстраните яйчените поражения, уверявам ви.

- Но да останем върху темата за "неродените деца" на кокошките, че е доста приятна. Нека ви попитам: как разбирате, че те са пресни и готини? Аха! Ще ви споделя един бърз трик. Сложете всяко в чаша с вода, в комбинация с две чаени лъжички сол. Ако яйцето потъне на дъното, значи е читаво. Ако си стои на повърхността и си подсвирква, работата му не е много чиста, да знаете.

- Уха! Със солена вода може добре да почистите и ароматизирате вътрешността на фурната или котлоните.

- Ако не желаете картофите и ябълките да станат кафяви минути след като са обелени, бързо ги натопете в студена солена вода и ще запазят девическата си белота и непорочност.

 

Имам още много подобни истории за вас, а някои даже могат да ви свършат добра работа :) Ако искате да ги чуете, нека първо се сприятелим във фейсбук. После ще мога с чиста съвест да ви се разкрия...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май