Салата от терасата

Защо би било хубаво да си имаме градина точно там
Салата от терасата

Искате да си направите салата, обаче толкова много ви мързи да отидете до пазара за домати. Или ви трябва малко пресен лук, с който да завършите перфектния вид на поредната вкусотия. Пастата се нуждае от босилек и риган, а защо да не си направите и песто, като така и така сте тръгнали в зелената посока?

Все пак терасата ви е празна, а гледката през нея – грозна, освен ако не сте ултрафен на специфичния архитектурен стил, познат като "соц". Той разчита основно на безличие и сивота. Бил е модерен преди повече от 20 години, но поради издръжливостта на строителните материали, лошото финансово състояние на татковината и смешната носталгия на някои мили сънародници, се наблюдава и сега. За да ви стане по-добре от факта, че живеете в панелка, можете да се обявите за хипстър, а блока си – за винтидж произведение на изкуството.

Или просто си направете градина на балкона и забравете за момент къде се намирате. Създайте собствен зеленчуково-плодово-цветен рай, а ако се постараете малко с декорацията, дори каталогът на ИКЕА ще ви завиди. Освен това е изумително колко много ядливи растения могат да бъдат гледани в домашни условия. Като започнем от гореспоменатите домати и лук, минем през марули, репички и на практика всякакви подправки, и стигнем до ягоди, а дори и до годжи бери! Сигурно може и кориандър, но не смятам, че той заслужава толкова специално отношение. А то трябва да е именно такова към всичко, което отглеждате. Говорете на китките и зарзаватите и ги подхранвайте не само с торове, но и с позитивни вибрации, защото в противен случай, ще ви се върне на вас.

Представяте ли си момента, в който искате салата и единственото, което трябва да направите, е да си я наберете от терасата? Е, разбира се количествата няма как да са големи (зависи от размерите на външното ви пространство, разбира се), но пък продукцията ще е екологично чиста (дет' се вика – био).

За да си направите импровизирана зеленчуково-овощна градина на терасата, можете да използвате както саксии и сандъчета, така и стари автомобилни гуми, дори найлонови чували. От вас зависи. Просто се снабдете с необходимите разсади и семена и звъннете на бабата и дядото от горния етаж, за да ви обяснят кое кога се посажда и как точно се гледа. Те ще знаят най-добре.   

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май