Саксии от кафе

Или по-скоро от утайката
Саксии от кафе

Ако трябва да изчисля колко кафе съм изпила през живота си досега, сигурно ще се ужася от себе си :) Много е, дявол да го вземе! И какво огромно количество утайка е отишла безнаказано в кофата за боклук, ужас...

За щастие, има хора, които знаят как да рециклират всичко – дори остатъчния продукт от любимата си напитка. Такъв човек е и американският дизайнер Матю Уолдмън.

Един слънчев ден Матю осъзнал, че може да направи нещо полезно... от утайката от кафето. Например, смесвайки я с други подходящи отпадъчни продукти, да я превърне в идеален материал за изработката на чудни саксии за цветя.

Мистър Уолдмън започнал да експериментира с различни съставки и така налучкал правилната формула. Впоследствие, се научил да изработва чудни контейнерчета за растения – всяко с различна форма и уникално.

Днес проектът на Матю се надпреварва за финансиране в онлайн платформата KickStarter, но може и да не успее да събере нужните за масовата му реализация средства. Така или иначе, готино е, че има хора, които могат да се похвалят с екологична интелигентност :)

913917Kickstarter

А в случай, че в собствената ви глава щъкат подобни или по-добри зелени идеи, не се страхувайте да ги споделяте с нас във фен-страницата ни във фейсбук

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април