Различните еко яйца

Светят и никнат
Различните еко яйца

Предупреждаваме, че изобщо не стават за ядене. Тяхната мисия е доста по-значима от тази да ви нахранят и определено не ги препоръчваме във великденското ви меню. Поне не в буквален смисъл.

Екояйцата на американския дизайнер Мишел Дюгри имат най-малко две функции - могат да светят и да никнат. Ако трябва да обобщим: Egg Candles са романтични екосвещи (в яйцевидна форма), а Egg Sprouts (също яйцевидни) – мини-саксии за бъдещо и трайно ползване в градината.

Природосъобразният път на Мишел започва, след като получава своята диплома по изящни изкуства. Още съвсем млада, но пълна с идеи, тя отваря малко дизайнерско студио в Северен Мичиган, САЩ. Своята работа започва с ограничен екип, само от трима човека. Но те са напълно достатъчни за реализацията на уникалните, светещи контейнерчета.

Всяка една от свещите е ръчно изработена от 100% органичен восък от соя, рециклиран твърд картон и семена от пшеничена трева.

Вдъхновение Мишел черпи от деликатната, но здрава форма на яйцето, както и от редица други елементи, налични само в природата. Вътрешността е изработена от глина, тоест е подарък от земята. А пламъкът на свещта е елементът за огън.

Обаче, докато прави своите еко свещи, Дюгри се сеща, че всяка от тях може да гори средно около 6-8 часа. "Какво ще правят с тях притежателите им след това?", задава си логичния въпрос тя.

Тогава, озарена от нова идея и за да не разочарова никого, Мишел създава въпросните Egg Sprouts. В леглата (на мястото на жълтъка) на тези различни яйца се настаняват удобно семена от пшеничена трева. Ако се грижите за тях и ги поливате редовно, тревата пораства и е истински дар за градината ви.

Обаче купонът не свършва, когато свещите изгорят или тревата спре да расте. Яйчените контейнерчета на Мишел Дюгри са супер подходящи, за да държите в тях бижута или други дрънкулки.

Е, как да не се радваме на въображението на някои хора! Ако искате да разберете какво върви в комплект с екосвещите, може да надникнете в галерията горе.

Припомняме ви и тези симпатяги, ако сте ги забравили :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май