Превърни балкона си в зелена градина!

Превърни балкона си в зелена градина!

Грижата за дома не се свежда само до пространството, което е вътре, но и балконите към апартамента.

В случай, че живеете в къща и разполагате с двор, то със сигурност вече сте подредили градината си с цветя и имате приятно място за сядане с приятели през горещите летни вечери.

Ако сте сред живущите в блокове, то определено можете да озелените и внесете повече настроение на балконите си без значение колко големи са те.

Предлагам ви 6 лесно изпълними съвета, с които ще внесете повече уют на балкона си, а дори можете и да го превърнете в допълнително място за сбирка с приятели или за питие с любимия ви човек.

1. Почистете!

Измийте балкона така, все едно чистите вкъщи. Спокойно трябва да можете да стъпите с боси крака, а не с чехли които целогодишно стоят навън и слагате само, за да изсушите прането си. В случай, че живеете на оживено място, то чистенето трябва да ви стане ежедневие.

2. Измийте прозорците!

1504134Thinkstock/Guliver


Измийте стъклата, защото ако сте решили  да релаксирате на балкона, гледката навън няма да е особено приятна!

3. Засейте цветя!

1504080Thinkstock/Guliver


Изберете красиви саксии и си засейте цветя, които обичате и са многогодишни, за да не повтарятее процедурата и следващата година. През зимата ги приберете на топло в апартамента, така ще очаквате предстоящото лято с нетърпение. В случай, че нямате парапет използвайте стените на балкона, по които можете да аранжирате зелени пълзящи или цъфтящи цветя.

4. Аранжирайте с възглавници!

В случай, че не разполагате с достатъчно място на балкона поне за два стола с малка масичка, то спокойно можете да купите красив килим в зелено или бяло и върху него да разположите по-голям размер възглавници за сядане и да използвате малка подвижна масичка за сервиране, на която да слагате чашата си с чай или вино.

5. Свещи вместо лампа!

1504132inm.com


Заложете на свещите, вместо да използвате балконската лампа. Разположете ги по ъглите, или закачете висящи свещници по стените. Сложете една малка чаена свещ на масата.

6. Създайте атмосфера с аромат!

1504129Thinkstock/Guliver


Финалът на декорацията на балкона ви може да е лампа със свещ, в която да слагате любимия си аромат. Поставете я на масата, парапета или на специално приспособена поставка, закрепена към някоя от стените на балкона.

Сега лятото може да започне!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април