Новата песен на колелетата

Ако една вещ спре да изпълнява оригиналната си функция, тя не се превръща в боклук
Новата песен на колелетата

Според Каролина Фонтура Алзага, наша основна отговорност е да сме съзнателни граждани на тази планета. Да си даваме сметка, че актът на изхвърлянето на отпадъците в кофата не ги кара да изчезнат, а напротив – така прогресивно се задушаваме. Да осъзнаем, че една вещ не се превръща в боклук само, защото е спряла да изпълнява оригиналната си функция.

Казва, че всеки от нас има пред себе си два пътя: единият води до изчезването на човечеството, а другият води до неговата еволюция. Решила е да тръгне по втория. Той минава през градските бунища, където лежат заровени хиляди изпели песента си велосипеди. Каролина ще ги възроди за нов живот като им придаде по-различна форма и им вдъхне малко светлина.

Facaro

Не, защото в днешно време е модерно да се правят осветителни тела от какво ли не. Понеже възприема полилея като символ на благосъстояние, власт и влияние – нещата, от които едно ненужно никому колело е напълно лишено. Разбира се, подобно концептуално изкуство си има цена. Тя варира от 125 до 4 200 долара. Но всеки от нас има пред себе си два пътя: единият от тях не минава през закупуването на полилей, а през грижата колелото ни никога да не се превръща в такъв.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април