Направи си сам: Свежи декорации за дома

Рециклирам, рециклирам, рециклирам!
Направи си сам: Свежи декорации за дома

Майските дни се оказват благосклонни, с което определено предразполагат към различни дейности на открито. В тази връзка, пикникът с шепа любими хора ми е абсолютен фаворит. Тучните поляни и магически горски кътчета, сами по себе си, са доста вдъновяващи, факт! Аз обаче си представям перфектната атмосфера, вкъщи или сред природата, допълнена от малки неочаквани акценти.

Свещник с портокалови нотки

Trinkets in Bloom

Най-напред разрежете един портокал по средата, така че да получите две равни половини. Внимателно отделете месестата част, но се старайте да запазите бялата сърцевина в средата на едната половина на плода. Именно тя ще ви послужи за основа, чиято вътрешност след това ще залеете с малко количество зехтин. Имайте предвид, че кората на цитруса е сравнително мека и жилава, затова ако пръстите ви са достатъчно търпеливи, не бихте срещнала трудности. О, и не забравяйте да запалите "фитилчето", което сте оставили да стърчи. Това упражнение обикновено изисква повече време, затова още веднъж проявете спокойствие.

И така, прехвърлете усилията си към другата част на екзотичния плод и с помощта на остър нож изрежете от повърхността й форми по желание – например, звездички. За целта, може да използвате и най-малката метална формичка от комплекта за курабийки, която да притиснете леко с палец и показалец към кората. Вероятността да се нараните по този начин е значително по-малка. Накрая, поставете оформеното капаче върху портокаловата основа и се наслаждавайте на процеждащите се през отворите оранжеви светлинки.

Електрическа крушка с цветчета

Всичко, от което имате нужда понякога е изобретателност. В големи дози. Затова, ето още една симпатична идея, в която можете да вложите цялото си въображение.

iVillage

Необходима ви е една електрическа крушка – всякаква форма и размер ще свършат работа. Първо, трябва да премахнете тънката пластина от дъното на крушката, която служи за проводник, а за целта използвайте клещи. После, изрежете фасунгата и внимателно отстранете елементите от вътрешността на крушката. Предпазните очила тук не са излишни - все пак работите със стъкло. Не бързайте и се старайте да сте прецизни. Идеята е да остане само стъклената част и малко от фасунгата, която ще покриете с парче цветен плат.

Отрежете достатъчно дълго парче градинска тел и усучете част от нея около металния край на крушката. Останалата тел оформете като дръжка на кошница, така че да е удобно за окачане. Налейте вода в крушката и поставете вътре няколко ароматни стръкчета сезонни цветя. Иии воала, същинско бижу, супер подходящо за тераса парти!

Фитуелчета, затаете дъх - обещавам скоро да последват нови хрумки в този дух ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март