Масло от авокадо

... и още нещо
Масло от авокадо

Здравето е в основата на красотата. Затова и най-ефективните продукти са тези, които не правят компромис със съставките. Именно поради висококачествени и полезни за тялото продукти, марката A for Avocado привлече нашето внимание.

Ето какво ни разказаха създателите на марката за тяхната козметика и защо са се спрели именно на маслото от авокадо като тайната съставка за красива кожа. 

•    Разкажете ни малко повече за философията на вашата марка?

A for Avocado предлага естествена храна за кожата. Както самото име подсказва, всички продукти, които предлагаме до момента и всички, които ще предлагаме за в бъдеще, са базирани на авокадовото масло и неговите качества. Вярваме, че експертите по всичко са експерти по нищо. Затова работата по разработване на качествени натурални продукти е концентрирана единствено в посоката, която, познаваме добре - авокадовото масло.

 

•    Как се роди идеята за A for Avocado?

Запознахме се с авокадовото масло докато живеехме в Калифорния. Когато се прибрахме искахме да го разработим, така че да стигне и до нашите ширини.  В България авокадовото масло е все още слабо познато, но крие много ползи както за кожата, така и за косата. Често участва в състава на различни продукти, но реално преди нас нямаше специално разработена линия базирана на него, защото истински качествената суровина е доста скъпа. Просто решихме да опитаме да направим нещо смислено и стойностно и скочихме в дълбокото. И се получи A for Avocado. От тази гледна точка не сме сигурни дали ние намерихме авокадовото масло или то намери нас.

1722999Facebook / A For Avocado 

•    Какви продукти предлагате?

Към момента предлагаме серия за лице, която се състои от:

- Хидратиращ дневен крем - активно подпомага дълбокото хидратиране на кожата и ефективно възстановява еластичността й. Кремът забавя процеса на стареене, изглажда фините линии и чувствително намалява бръчките. Високата концентрация на авокадово масло и активни съставки осигурява оптимална и дълготрайна хидратация през деня и придава блясък и здрав вид на кожата.

- Регенериращ нощен крем - бързо и трайно регенерира кожата. Редовната употреба видимо подмладява, като спомага за изглаждането на бръчките и предпазва от появата на нови. Богатото съдържание на активни съставки прави кожата по-гладка, здрава и стегната.

- Мощен серум - интензивно ревитализира кожата, като видимо я регенерира, стяга и овлажнява.Високото съдържание на авокадово масло предпазва от действието на свободните радикали, които нарушават еластичността й. Подмладява и предотвратява появата на нови бръчки. В допълнение, кожата е добре хидратирана, еластична и свежа.

- Допълнително предлагаме чисто авокадово масло, което може да се ползва както за лице, така и за тяло и коса - авокадовото масло може да се използва за овлажняване и подхранване на лицето и тялото, за домашни пилинги и маски, като защита срещу стареенето на кожата, за третиране на пигментни петна и раздразнена кожа, както и за заздравяване на скалпа и косата. 

- Крем за след слънце - най-новият ни продукт, който е предвиден да вдъхне нов живот на кожата след излагането й на слънце и чрез дълбока хидратация да я подготви за следващо излагане. Успокоява, охлажда и подхранва кожата.

1722822Facebook / A For Avocado

 

•    Какво отличава съставките? 

Продуктите ни са напълно натурални, без изкуствени консерванти, оцветители или парфюми. Използваме натурални и етерични масла, билкови екстракти и извлеци. Рецептурата на всеки един от продуктите е изпробвана и усъвършенствана в продължение на месеци, след което е тествана в сертифицирана лаборатория, като всеки продукт притежава собствено медицинско досие, гарантиращ произхода и качеството на съставките. Но за нас, освен високото качество, е също толкова важно и как точно съхраняваме тези съставки, така че да им гарантираме максимално дълъг живот. По тази причина и не ползваме традиционните бурканчета, а се спряхме на airless флакони. Те са от изключително значение, тъй като чрез тях ограничаваме два фактора, които компрометират качеството на един натурален продукт - окисляването на съставките и замърсяването им, чрез директен контакт със съдържанието. В допълнение, опаковките са с помпи, които изтласкват консистенциите нагоре по флакона на принципа на вакуума и гарантират, че цялото съдържание ще бъде оползотворено.

1722823Facebook / A For Avocado

•    Защо се спряхте именно на маслото от авокадо? 

Защото дълбоко се влюбихме в него. В студено пресованото масло от авокадо има високо съдържание на мононенаситени мастни киселини (76%), богато съдържание на антиоксиданти, лецитин, естествена фолиева киселина, фитостероли, витамин Е и още много полезни вещества. Маслото е единственото, което попива бързо през всички слоеве на епидермиса и подхранва в дълбочина, като оставя кожата подхранена, мека и хидратирана, и я предпазва от свободните радикали, които нарушават еластичността й. Авокадовото масло в козметиката на A for Avocado притежава естествен SPF фактор 15. Подходящо е за всички типове кожа, но се препоръчва силнo за чувствителна, суха и зряла кожа.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април