Къде да летуваме на чисто

Според механизма на Европейската комисия за наблюдение качеството на водата за къпане
Къде да летуваме на чисто

Имаме късмета да работим с едни прекрасни хора, които са известни под колективното наименование Peika.bg. Благодарение на тях никога не ни се налага да гадаем за посоката, защото те винаги знаят точното място, към което да се отправим според сезона и настроението.

И след като вече сезонът и настроението са летни, бива да си поговорим на морска тематика. Тон за разговора подадоха от Peika.bg, където излезе информация за състоянието на плажовете в България според механизма на Европейската комисия за наблюдение качеството на водата за къпане. Според него у нас има само един плаж, който не отговаря на европейските изисквания за чистота и това е Златни пясъци.

Иначе нашето Черноморие може да се да се похвали с много чисти ивици, сред които Дуранкулак, Крапец, къмпинг Добруджа, Русалка, Болата, Балчик (с изключение на плаж Двореца), къмпинг Градина, Албена, Бяла, Обзор, Несебър, Свети Влас, Дюни, Арапя, Силистар.

Ако ви интересуват конкретни данни за статуса на някой конкретен плаж, бил той в България или Европа, можете да посетите този адрес, където всеки морски курорт е означен с цвят, отговарящ на степента му на замърсяване. Подсказка: оглеждайте се за тъмносиньо или поне синьо.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май