Използвайте старите чорапи

За нещо повече от чорапи :)
Използвайте старите чорапи

Изхвърлянето на използвани вещи е най-лесната работа на света. Те са изпълнили дълга си към вас, а след мятането им в коша за боклук и вие сте чисти. Само че ако погледнете нещата от по-различен ъгъл... ако имате някоя идея в повече... и малко търпение, ще разберете, че всичко около нас има едно по-особено предназначение...

Ще ви помогнем да го откриете, като запретнем ръкави и най-напред нахлузим чорапите на ръцете. Точно така, това е новото място на добрите стари приятели на краката ви. Защото всеки стар, прокъсан чорап, може да бъде многократно използван като парцал за по-дребните прашни или замърсени повърхности. Навлажнете парчето плат или използвайте почистващ препарат, за да забършете дори щорите у дома.

В случай, че използвате сушени цветя или сапун като ароматизатор за дрехи, можете да ги увиете в един от онези стари чорапи и да ги поставите в гардероба си. По този начин ще запазите компактната форма на ароматизатора (ако използвате сухи цветя или по-дребни сапуни) и ще предпазите дрехите си от евентуално замърсяване.

Сещали ли сте се скоро за куклен театър? Сигурно като малки сте го обожавали. Вероятно всички деца го обожават. С няколко стари чорапа подръка имате възможност да зарадвате и своите собствени хлапета (а защо не и себе си) като направите чорапени кукли.

За очи използвайте копчета или цветни мъниста. Вместо коси залепете прежда или части от други стари дрехи. Накичете чорапите с пера, залепете им брокат. Пуснете въображението ви да се вихри и дайте живот на най-ярките персонажи. Забавлявайте се със смешните създания, които сами сте създали.

Надяваме се с предложенията си да сме спасили живота на няколко нещастни чорапа, а и да сме ви били от полза :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април