Зелен 14-ти февруари

В София днес стартира екофест за влюбените и за почитателите на виното
Зелен 14-ти февруари

Казахме ви вече: не празнуваме Свети Валентин. Или по-скоро не го отбелязваме по традиционния начин – с романтична вечеря и с разменяне на клиширани подаръци и пожелания.

Предпочитаме и се опитваме да бъдем оригинални и различни. Затова изработваме сами малки изненади за любимия човек, като тази и тази, например.

В същото време, приветстваме всяка една инициатива, която проповядва различна от общоприетата представа за празника на влюбените и виното. Такова мероприятие, например, е чудесният "Екофест на виното и любовта", който стартира официално днес в Бетахаус, София. Събитието се провежда за първи път и се организира от сдружение "Устойчиво Общество".

Фестивалът, който ще продължи до утре (включително), ще предложи на посетителите изложба от ръчно изработени подаръци от естествени материали и ще даде възможност на хората сами да изработят готини изненадки за половинките си.

Сред зелените хрумки ще видим интересни сърца от памук и вълна с дървени, стъклени и глинени мъниста; разнообразие от уникални авторски екобижута; стилни картонени кутии за подаръци; картички с лично послание и "ангели на любовта".

803055Сдружение Устойчиво Общество

Приятна изненада за всяка жена ще бъде ръчно приготвеният натурален грим от естествени земни минерали, стрити на прах, който ще бъде представен в лимитирана серия.

Разбира се, на феста ще се пие и много вино :) По време на мероприятието ще бъдат представени малки производители на биовино – такова, което се произвежда при традиционни и тип "домашни" условия. Ще можем да се насладим и на фермерски базар за екологично чисти храни. 

803056Сдружение Устойчиво Общество

Идеята на организаторите е не само да обърнат внимание на устойчивото потребление, но и да призоват към повече общуване и повече обединяване между хората.

В тази връзка, тази вечер, отново в Бетахаус, ще се проведе Green Dating парти. То ще събере на едно място хора със зелен начин на живот, за да се запознаят и да намерят нови приятелства. Купонът ще бъде съпроводен с музиката на Валди Събев и с кулинарните изкушения на Ваня от Vanilla Kitchen, които са съмишленици на идеите на сдружението.

Но това не е всичко. "Екофест на любовта и виното" има и благотворителна кауза. Със събраните средства ще бъде подпомогната инициативата "Зелено училище". Същата е дело на екомайки от сдружение "Устойчиво Общество". А целта ѝ е да създаде естествена среда за децата, чрез която те сами да достигнат до основните устойчиви познания, както и да подпомага подхода на родителите за отглеждането и възпитанието им.

Интересно, а? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май