Забавни животни от кал

Можете да моделирате прасе, слон, куче или каквото ви скимне
Забавни животни от кал

Ако детето ви се връща вкъщи ухилено, защото цял ден е правило кюфтета от кал в двора, а на вас сърце не ви дава да му се скарате... Можете да докарате фабриката у вас и да контролирате процеса на цапане денонощно. Е, до известна степен. Защото вече съществува еволюирал и култивиран вариант на играта в мръсните локви и градинки, който може да бъде също толкова увлекателен.

Израелският дизайнер Ноа Хаймелфарб предлага старата детска цапаница в модерен вид – извайване на домашни или диви животни от буци земна пръст и кал. Играчките са част от проекта Мuzoo и представляват тяло от естествен материал, към който се добавят пластмасови аксесоари за украса.

Освен, че ви подкупват с наивната си външност, тези създания са изцяло биоразградими. Интересното е, че дори след като оформите пръстта, тварите запазват почти аморфен вид. Именно това обаче ги прави изключително забавни и може да разпали въображението ви за създаване на още повече животинки. Или каквото друго ви се прииска.

Естественият материал, използван от Хаймелфарб, прави творенията лесно разрушими с ръка, вода или всеки подходящ за целта инструмент. Обратното им изграждане е също толкова лесно. Създателката на земните герои казва, че идеята на проекта й е да изгради в децата уважение към естествените материали, а вследствие на това – и дълбока връзка с природата.

Е, ще доразвиете ли наученото от хлапето на улицата, като му позволите да замесва парчета пръст и кал в домашни условия? За да видите повече модели от пръст, разгледайте галерията.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май