Ела и виж птиците! В Южен парк

Тази събота, в столицата
Ела и виж птиците! В Южен парк

Трябва да призная, че софийският Южен парк е едно наистина очарователно място. И макар че напоследък то е доста пренаселено, си остава най-любимото ми кътче в столицата (никак не е случайно, че живея в непосредствена близост до него).

Затова искрено се зарадвах на поредната зелена инициатива, която ще се проведе скоро там. Пригответе се! В събота (7 юли) на територията на въпросната локация ще бъде открит първият градски маршрут за наблюдение на птици, наречен "На среща с птиците в Южния парк".

Любопитното събитие се организира от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) и е своеобразно продължение на конкурса за избор на пернат символ на столицата. Тук е мястото да ви припомня, че софиянци вече избраха своя крилат герой и той е големият синигер. Честито!

Впрочем, със своите над 260 вида, София е най-богатата на птици европейска столица, а 65 от тях се срещат именно в Южен парк.

Точно затова от БДЗП си поставят за цел да стимулират интереса на жителите на града към наличното крилато богатство, с което разполагат. 

inm.com

И така. По време на "птичата" среща опитни водачи ще показват къде могат да се видят птиците и ще разказват интересни факти за тях.

За децата ще бъдат спретнати различни образователни работилници, които бързо ще ги пренесат в света на летящите. Изработка на празнични гирлянди и маски, птици от конци и върху платнена торбичка, от хартия... Това са само част от дейностите, на които ще могат да се посветят хлапетата, а и техните родители. О, да! Ще има много награди и безброй изненади.

С други думи, очертава се интересно приключение :) По план, то се очаква да започне в 10:30 часа сутринта, а сборният пункт е в близост до входа на парка от ул. "Нишава". Повече информация за мероприятието може да получите от официалния сайт на дружеството.

Що се отнася до мен, аз задължително ще уважа събитието с присъствието си. Защото го смятам за изключително интересно и полезно. Вие ще дойдете ли?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май