Еко четката за зъби: Bogobrush

Напълно биоразградима. И красива :)
Еко четката за зъби: Bogobrush

Ние сме си на зелена вълна открай време. Стараем се вместо да изхвърляме употребените вещи, да им намираме ново приложение. Надяваме се с примера си да внушаваме на повече хора, че грижата за природата означава грижа за самите нас. Днес искаме да ви запознаем с един продукт за лична хигиена, който не е изработен от нас, но пък има потенциала да щади околната среда и дори да послужи на благородна кауза.

Става въпрос за четка за зъби, изработена от 100% биоразградими материали. Тя се нарича Bogobrush и дръжката й е направена от бамбук, а космите – от найлон (също биоразградим). Дизайнът на творението е семпъл, а цилиндричната форма на дръжката я прави по-удобна за употреба. Идеята за създаването му се ражда в главите на брата и сестрата Джон и Хедър Магдугъл, чиито баща е зъболекар.

За момента продуктът все още не е пуснат в продажба, но може да бъде запазен чрез предварителна поръчка. Доставката ще бъде извършена до март месец следващата година. Има опция за закупуване на една-единствена четка или за получаване на една на всеки три месеца. В първия случай ще ви струва цели 10 долара без доставката, а във втория ще заплатите 40 долара и ще се възползвате от безплатна доставка.

14bfba75-1549-c764-5040-d6b913c3aaeeDesign Milk

При закупуването на Bogobrush, вие осигурявате един брой четка за себе си и една четка за социално слаб човек, който не може да си позволи посещение при зъболекар. Разбира се, стойността на втория продукт се поема от създателите му.

Значителен минус е, че същите не са пояснили на сайта си дали втората четка ще се изпраща до нуждаещи се хора извън пределите на САЩ, при положение, че доставка се предлага и за нашата страна. Предполагаме, че заинтересованите могат да получат повече информация във формата за контакти на Bogobrush.

В най-скоро време предстои да разберем дали тази хубава идея ще спечели своите последователи по света. Междувременно ви пожелаваме чист въздух, свеж дъх и здрави зъби :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април