Една страхотна еко къщичка

В Испания
Една страхотна еко къщичка

Този приказен дом се намира в северозападна Испания, в областта Галисия. Отвсякъде е заобиколен от гора и е изцяло потопен в испанска романтика. Не знаем за вас, но ние с удоволствие бихме празнували следващата си Коледа тук, а и всеки друг предстоящ празник.

Защото въпросната къщичка е наистина невероятно убежище - чудесно скривалище за онези, които искат да избягат от града и да забравят поне за малко за забързаното си ежедневие и непрекъснатите предизвикателства на живота.

Всъщност, Casa Cedeira е дело на дизайнерите от архитектурния бранд MYCC, чието студио е локализирано в Мадрид. Направената от тях лесно сглобяема конструкция е изработена от поцинкована стомана, което означава, че рискът от ръждясването й е сравнително малък. За допълнителна защита сплавта е покрита и с качествени материали, смес от дърво и цимент.

Най-впечатляваща все пак е фасадата на жилището – по нея са изобразени дървета с разтворени към небето клони. Сякаш природата е прегърнала малката къщичка и я пази от лошо време и от атака на зли джуджета и горски духове ;)

MYCC

Една страхотна еко къщичка MYCC

Вътрешният й дизайн също е впечатляващ, а най-хубавото е, че може да бъде променян лесно, според приумиците и нуждите на обитателите на дома.

Една страхотна еко къщичка MYCC

Да прибавим още, че подът на къщата е изцяло изработен от бамбук и поглъща тонове слънчева светлина, което създава природосъобразен начин за отопление, при минимално използване на електрическа енергия. А прозорците са наистина големи и откриват хубава гледка към гората.

Една страхотна еко къщичка MYCC

С две думи: представете си един удобен, еко и лесен за построяване дом, който може да приюти голяма и сплотена компания. Чудесно, нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май