Втори шанс за солта

Която може много неща ;)
Втори шанс за солта
inm

Нека се разберем! Солта не е толкова голям враг на здравето ви, какъвто може би си мислите, че е. Всъщност, ако не прекалявате с консумацията ѝ, тя няма потенциал да ви навреди.

Нещо повече, освен в кулинарията, може да намерите на белите кристалчета редица други приложения. Не вярвате ли?

Тогава вижте няколко от неподозираните им употреби:

Като почистващо средство

- Метлата ви е мръсна? Няма проблем. Изсипете солидно количество по-едра сол в кофа, пълна с вода. Сложете вътре метлата и я оставете да постои за не по-малко от 20 минути. Мръсотиите ще се разтворят, не се съмнявайте. 

- С белите кристалчетата нежно натъркайте петната от кафе и чай, оставени по любимите ви мебели. Ще видите, че ще изчезнат бързо.

- Ако по време на някоя романтична вечер сте успели да нацапате килима с вино, процедирайте по следния начин:

Залейте изцапаното място с топла вода (или с бяло вино), а отгоре покрийте със сол. Изчакайте 10 минути и после започнете да търкате петното с гъба. Би трябвало то да изчезне.

785014inmКато дезодорант, но...

... за обувките :) В малка спрей-бутилка, пълна с вода, разтворете няколко чаени лъжички трапезна сол. С готовия разтвор напръскайте вътрешността на маратонките си. Ще ухаят много по-добре, обещаваме.

Като скраб за тяло

О, да! Подарете си приятни спа изживявания, ползвайки солта като основна съставка в приготвянето на освежаващи ексфолианти за тяло или за лице. Пробвайте ето този домашно приготвен козметичен продукт, например.

Е, толкова солени истории за днес. Вие имате ли свои за споделяне? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май