Внимание: Страховит зелен Тим Бъртън

Ъъъ, или по-точно, един уникален еко дизайнер – Грег Брадъртън
Внимание: Страховит зелен Тим Бъртън

Ама кой е казал, че зловещите личности са задължително гадни? Стига сте обвинявали грозните герои от анимационните филмчета – те имат душа! И то каква! Еко артистите вече не използват само рециклирани дървета и картончета, за да правят произведения на изкуството. Оказа се, че и един средностатистически демон може да им послужи за вдъхновение. Позволете да ви разкажем тази прекрасна история...

Американецът Грег Брадъртън е роден през 1968 г. в щата Айова. Като малък много обича да разглобява всички предмети, които... можели да се разглобят. Когато е на 12 пък разбира, че истинската му страст е да взривява задния двор със самоделни експлозиви. Понеже непрекъснато го изключват от частните и държавни училища, които посещава и без това за кратко, Грег решава да се снабди с диплома по графичен дизайн от Академията по изкуства в Колорадо.

Е, оттам нататък, невероятният артист започва да оформя стоманени отломки с чука си и да събира отпадъчни продукти, които рециклира и превръща в скулптури. Някои от тях участват в авторските изложби на Брадъртън в САЩ, а също красят домовете на колекционери от цял свят.

Какво представляват героите на Грег? Страховити личности с деформирани, полуживотински черти – досущ като излезли от фантастичен анимационен филм. В композицията винаги участва и някакъв преувеличен, огромен предмет, който като че ли поглъща човешката фигура. Или пък самият човек е една футуристично-отживяла полумашина, заслепена от странна алчност или стремеж. Във всеки случай, тези произведения са смайваща комбинация между освободено въображение, конструкторски талант и иронично-мрачна гротеска на човека в плен на предметите около себе си.

От какво се правят фигурките? За основа служат стари касови апарати, изхвърлени обективи, заварена стомана, тиково дърво, части от шевни машини и други ненужни или рециклирани материали.

Последвайте ни в галерията, за да изживеем фантазията заедно :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май