Внесете цвят в дома си - I част

За повече хармония и уют!
Внесете цвят в дома си - I част

Преобразете дома си, като внесете повече цвят и настроение!
Не е трудно да изберете подходяща нова боя, с която да освежите стените, а и ако трябва да бъдем честни какво по-подходящо време за трансформация на дома ви от летният сезон?!


В случай, че по стените си имате тапети и не искате да ги сменяте, то промяна можете да внесете с претапициране на дивана, за който да купите ново покривало или да смените калъфките на възглавниците. Пердетата са също от огромно значение, така че инвестирайте малка сума пари за цялостна смяна на пердетата, които можете да декорирате допълнително с подръчни материали.

Важното в случая е да използвате фантазията си и да сте готови за цялостно обновление. 

В случай, че сте решили да освежите стените си с нова боя, то определено нанасянето на две ръце ще са достатъчни, за да постигнете желания ефект. Преди това покрийте с пластично фолио мебелите, които обезателно трябва да дръпнете от стените. Ако започнете офанзивата сутрин рано, то със сигурност до следобедните часове ще се приключили с пребоядисването на една средно голяма стая.

Ето ви няколко идеи, как могат да изглеждат стаите ви:

Зелена светлина

1534483Pinterest!

Зеленият цвят е приветлив и се свързва със спокойствието, което може да донесе само природата. До голяма степен се счита за неутрален, тъй като не е твърде женствен или мъжествен. В случай, че в дома ви има като цяло бледи нюанси е хубаво да заложите на зеленото. Какъв вид разновидност на цвета ще изберете зависи до голяма степен от стаята и колко светлина влиза във нея. Ако стаята е тъмна, например със северно изложение можете да заложите на светло-зелено. Този цвят ще внесе повече мекота и уют в дома ви. Изключително подходящ е цвета за всекидневна, трапезария и дори спалня или кухня. Всичко зависи от личното ви предпочитание.

Зеленият цвят се комбинира изключително лесно с бяло, бежаво, дървесно кафяво и дори синьо.

Морско синьо

1534490Pinterest!

Много хора смятат, синият цвят за тъмен и студен, но това не е задължително да е така! Ако изберете правилният нюанс на синьото, който да е в контраст например с кремаво-бяла на цвят кухня, вие ще получите чудесна нова кухня, която ще ви създаде уюта и усещането, че сте на море. Можете да си поиграете и да добавите миди, рапани и камъни в интериора, които допълнително ще засилят това усещане. Имайте предвид, че синьото освен с бяло и бежаво, много добре се комбинира със зелено и сиво. Цветове, които ще внесат допълнителен колорит в дома ви. Не е нужно всички стени в стаята да са боядисани в синьо, можете да нанесете синият цвят само на една от тях или половината да са сини, другата половина в бял цвят.

Горещо червено

1534491Pinterest!

Червеното от мнозина се счита за твърде ретро като цвят и дори агресивно. Да, така е, но до известна степен!

Червеният цвят не е подходящ за основен във вашата спалня, но е отличен за банята, както и за постигане на по-добър акцент на фона на останалите мебели в дома ви.

Например:
Добавете червена възглавница върху дивана във всекидневната или изберете червени пердета като акцент в напълно бежаво или бяло боядисана стая със светли мебели. Имайте предвид, че червеното е червено и то може да ви донесе много енергия, когато страдате от липсата на такава!
Червеното може успешно да комбинирате със синьо, черно, жълто, бежаво, бяло и дори светло кафяво. Няма забранени комбинации - важното е да постигнете вътрешна хармония и удовлетвореност от внесените подобрения в дома си.
 
Очаквайте останалите ни три предложения за вашият дом след някой и друг ред. Не пропускайте да ни четете и следите и във фейсбук страницата ни.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април