New Sky балансира с природата

Екообувки от New Balance
New Sky балансира с природата

Харесваме продуктите на New Balance поради няколко причини: имат над 100-годишна история (брандът е основан през 1906 г.), продължават да произвеждат продуктите си в САЩ и Великобритания, а не в Китай, Зимбабве или Индия, а качеството, визията и комфортът им само се подобряват.

Към този списък ще добавим още, че компанията, ситуирана в Бостън, Масачузетс, се старае да намалява вредния си отпечатък върху околната среда постоянно. Последният им опит в тази насока звучи доста обещаващо и въплъщава в себе си три основни екоидеи: рециклиране, повторна употреба и намаляване на вредата за природата.

Става дума за колекцията new Sky, в която горната част на моделите е изработена до 95% от вече използвани и рециклирани пластмасови бутилки. По специална патентована технология отпадъците се превръщат в плат, подобен на вълна. Той е доста устойчив и качествен и се нарича Eco-fi полиестер.

New SkyЕстествено, главните дизайнери на New Balance – Кристин Хол и Дрю Спийт, приспособили екоматериала, за да може да отговаря на определени изисквания в производството на обувки. Така успели да заместят често използваните в бранша пяна, кожа и различни пластмаси. Например, задната част на обувките, където натискът е най-голям, е подсилена чрез два слоя от Eco-fi полиестера, захванати с едър шев. Това обезсмисля наличието на друг, по-здрав материал, като кожена ивица.

Производителите поясняват, че за производството на всеки чифт се използват около 8 пластмасови бутилки от 500 милилитра.

Основна цел при създаването на иновативните модели била в тях да се вложат минимално количество материали. Така продуктът нанася по-малко щети на околната среда. В същото време трябвало да се запази комфорта и модерната визия на кецовете, което се е получило доста добре, според нас. Големият им минус е, че са подходящи най-вече за разходки в града или на равен терен, при това - в хубаво време. Не стават за какъвто и да било спорт и не са водоустойчиви, но амбицията на компанията е да промени това.

Колекцията, която съдържа по 3 модела за жени и мъже в различни цветове, ще се появи на американския пазар след средата на този месец. За съжаление, все още не се знае дали и кога екообувките ще се появят и в Европа. Все пак не пропускайте галерията за още няколко кадъра на зелените обурки.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май