5 супер забавни алтернативи на саксиите

Контейнерчетата ви за цветя могат да бъдат и весели
5 супер забавни алтернативи на саксиите

Дилърите на време (разбирайте: синоптиците) са на мнение, че тази пролет може значително да подрани. При положение, че зимата така и не дойде, сигурно ще стане точно по този начин. Което означава, че много скоро ще дойде най-подходящият период за цветарство :)

Вместо да чакате мързеливо този момент, можете да поразгледате арсенала си със саксии и да подмените тези, които не стават за нищо. Пробвайте, например, да ги замените с алтернативни контейнерчета.

Например, с тези саксии:

Яйчени - става дума за нищо повече от празни черупки от яйца, пълни с пръст и с посадени в тях мънички семена. Едва ли има по-добра идея от рециклиране от тази, нали?

Чаени - иначе казано, чаши. За чай, например. Или за кафе, няма значение. Всякакви растения от типа на кактусите виреят добре в подобни домове.

Гумени - така, де, гуми. Изхвърлени на двора (или, о, ужас!, в реката), никому ненужни. Обаче, истината е, че в тях без проблем могат да се приютят големи цветя, имащи нужда от повече пространство.

Цитрусови - нищо работа за реализация. Взимате любимите си витаминозни плодчета, издълбавате вътрешността им и слагате вътре предпочитаните си цветчета.

Адски ще се забавлявате, обещаваме, а и ще направите много добра услуга и на екологичното равновесие :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април