13 забавни начина да декорирате саксиите в дома си

И цветята ще бъдат щастливи!
13 забавни начина да декорирате саксиите в дома си

Какво по-прекрасно нещо има от това да внесете малко повече цвят, веселие и разнообразие в домашния интериор?!

Предлагаме ви 13 забавни начина да декорирате класическите саксии в дома си, така че да носят настроение на вас, а и цветята в тях ще изглеждат някак си по-щастливи.

Идеята е на колегите от сайта DIYs, които са събрали една истински пъстра колекция, която няма да ви остави равнодушни, а напротив най-вероятно ще ви подтикне да запретнете ръкави и да внесете истинско разнообразие в дома си.

1. Наситено бяло

1591924Offbeat and Inspired

Наситено бялото е винаги модерно и носи изключително много чистота, стил и уникалност в домашния интериор. Благодарение на бяла боя можете да постигнете невероятни резултати при декорацията на саксиите в дома си.

2. Флорални мотиви

1591925inmyownstyle

Използвайте парчета плат с флорални мотиви. Подберете ги по такъв начин, че да си пасват на интериора в дома ви и с помощта на лепило ги закрепете за саксиите. Същият ефект можете да постигнете и с цветна хартия, но имайте предвид, че тя може да падне, ако без да искате намокрите обвивката на саксията.

3. Златни акценти

1591916Life As Mama

Златистият цвят винаги е бил на мора, така че не се колебайте да използвате златиста боя, с която да боядисате дъното на саксиите и чинийките, в които стоят те. В случай, че не сте сред сръчните дами, то сд помощта на молив и парче хартия можете да отбележите до къде точно да стига златистата боя, след което можете да заложите на друг цвят, както е показано на снимката. Важното в случая е да използвате фантазията си.

4. Надпишете подправките

1591918DIYs

Надпишете подправките, за да можете с лекота да ги разпознават и останалите членове от семейството. Направете черен кант с боя и с помощта на хартия можете да сложите надписите върху самите саксии.

5. Хармония в хаоса

1591926Don’t Disturb

С помощта на боя или мъниста можете да направите хаотични фигури върху саксиите, благодарение на които да се получат наистина впечатляващи резултати. Ограничения няма, важното е да следвате инстинктите си и най-вече на вас да ви харесва постигнатия краен резултат.

6. Пастелни с ярки цветове

1591920 A Beautiful Mess

Заложете на декорация, в която ще има сериозен контраст между пастелен цвят и по-ярък. Тази комбинация е особено подходяща за саксиите, в които отглеждате цветя без характерен цвят. По този начин ще допринесете за повече настроение в дома си.

7. Ярки нюанси

1591915The Crafted Life

Предполагаме ще се съгласите, че и кактусите в дома ви имат нужда от повече настроение и ярък цвят?! не се колебайте да изберете такъв, който всеки пък когато погледнете ще ви носи радост и ще предизвиква усмивка на лицето ви. В крайна сметка предстоят доста тъмни дни с по-малко слънчева светлина!

8. Камъни по саксията

1591914The Cottage Market

Удачен вариант за разнообразие е да направите сами мозайка от камъни върху саксиите в дома си. Необходими да ви камъни и подходящо лепило. Можете да ги оцветите в различни нюанси според личните си предпочитания.

9. Усмихнати саксии

1591922classic-play

Декорирате ли по такъв начин саксиите в дома си, няма начин те да не ви носят настроение и усмивки!

10. Конопено въженце

1591917 Pumps & Iron

С помощта на конопено въже можете да постигнете чудеса в декорацията на саксиите в дома си. Погрижете се да внесете и допълнителни елементи, благодарение на които крайния резултат ще е повече от отличен.

11. Дантела за саксия

1591923DIYs

Ако искате да постигнете ретро стил в дома си, то на всяка цена облечете саксиите с парчета изостанали дантели от скрина на баба. По този начин ще постигнете повече от невероятен резултат.

12. Отровни цветове за повече стил

1591921365 Designs

Колкото по-ярки, толкова по-добре. Ще се впишат страхотно в интериора на дома ви!

13. Симетрични фигури

1591919katebello

Ако не сте уверени в ръката си, начертайте фигурите с молив преди да пристъпите към направата на фигурите с боя. Резултатите ще са повече от прекрасни!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април