100 уникални хранилки за птици

Цветни и еко
100 уникални хранилки за птици

Да, отново си позволявам да използвам думата "уникално", но и този път е с основание, обещавам. Защото проектът, за който ще ви разкажа след ред разстояние, наистина заслужава вашето внимание. Зад реализацията му стои една талантлива мадама на име Поли Балитро. Същата е родом от Италия, но към настоящия момент живее и работи в Хелзинки.

Та, преди време Поли направила цели 100 хранилки за птици. Изработила ги от никому потребни пластмасови кутии. Станали чудни – цветни и неповторими. После ги опаковала и ги изпратила на различни хора по света. На всяка пощенска картичка задавала интересни въпроси на получателите от рода на: "Харесва ли ти да храниш птиците?, "Ще продължиш ли да ги храниш след като видиш тази картичка?, т. н.

988246Polly Balitro

Балитро била щастлива, когато в пощата ѝ започнали да "пристигат" отговорите на въпросите ѝ :) Готино, нали? Целия проект, който вече е документиран в книга, може да разгледате тук, а в галерията съм подбрала няколко от хранилките, които най-харесах.

Нека ви попитам и вас обаче: обичате ли да се грижите за крилатите и как го правите? Може да отговаряте тук или във фейсбук. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май