10 практични съвета за красива подредба - II част

На рафтовете в дома ви!
10 практични съвета за красива подредба - II част

Независимо от големината на вашият дом със сигурност имате поне няколко рафта, на които държите книги или любими спомени от приятели или близки. Когато става въпрос за стил и красота не можем да пренебрегнем подредбата им, защото от това ще зависи и целият облик на дома ви.

Първите 5 практични съвета можете да откриете ТУК.

А, сега ви предлагам вторите 5 практични съвета, с които можете да внесете повече красота в дома си. Те са вдъхновени от талантливи шведски интериорни блогъри.

Закачете предмети по рафтовете

1544923Thinkstock/Guliver

Красиво решение за стенни етажерки е да завинтите куки по дъната им и да закачите чаши. Може би на старите кафени чаши на мама им е време да излязат от шкафа и да заемат по-достойно място?

Декорирайте с неочаквани материали и стилове, според вашите интереси

1544918Thinkstock/Guliver

Комбинирайте метал и дърво, порцелан с гранит, овално с четириъгълно, хартия с бодливи кактуси, тел със стъкло и т.н. Ползвайте изненадващи комбинации! Украсете рафтовете с лични предмети, които харесвате - такива, които показват кой обитава жилището. Стъклена сфера с детски обувчици, буркан с всички ножици, преждите на баба в сребърна купа или сбирката от роботи на детето. За да декорирате персонално, ползвайте обекти от всекидневието, които подчертават интересите ви, като например ракета за тенис, рибарски такъми или фотоапарат, който сте купили на битака.

Мислете за цветовете

1544924Thinkstock/Guliver

Матово черна етажерка би била много красива на фона на чисто бяла стена. Цветове от една и съща гама пък придават много по-спокойно усещане от коренно различни цветове.

Стъклени врати и светлина

1544955Thinkstock/Guliver

Стъклените врати на бюфета са перфектен начин да се покаже съдържанието му, като същевременно го предпазите от прах. Мислете креативно и за осветлението му. Лампа с гъвкава шия осветява естетично, а и самата тя е красив детайл.

Мислете иновативно!

1544919Thinkstock/Guliver

Осмелете се да мислите различно по отношение на предназначение на рафтовете. Мястото за книги може да стане място за кукли, играчки, чаши, чинии и мн. други.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април