“Морава”

Едно от новите лица на натуралната козметика
“Морава”

В рубриката "Зелената вълна” обичаме да ви срещаме с нови марки и проекти, чиито приоритети са благото на хората и на околната среда. Наскоро попаднахме на "Морава”, които бяха така мили да ни запознаят със своите продукти и съставки.

 

  • Разкажете ни малко повече за философията на вашата марка!

"Морава” е идея на семейство сърфисти, скиори, колоездачи, рибари, къмпингари и изобщо хора, влюбени в морето, в планината, в езерата и поляните.  Нашата философия се гради на вярването, че в прирoдата се крият всички малки магии за малките злини, които ни се случват докато правим любимите си неща.

Вярваме в истинското и неподправеното, в чистото и в това, че въпреки забързаното ни ежедневие можем да ползваме натурални продукти без химикали, подобрители и консерванти.

1721763Facebook / Hand Made Morava

  • Как се роди идеята за "Морава"?

Идеята да се захванем с тази дейност дойде постепенно от любовта ни към природата и спорта. Правейки всичко онова, което обичаме, и в което вярваме – това е истинското начало на "Морава".

Търсейки продукти на пазара, които да отговарят на качеството, което искаме, ни накара да създадем "Морава" като начин на живот, на мислене.

Дълго време преди да пуснем "Морава" като продукт на пазара, ние самите сме го ползвали, опитвали и променяли- докато не сме били сигурни, че качеството е такова, каквото бихме ползвали за нас самите.  Както няма да направим компромис за нещата, които ние ползваме, така не го правим и за нашите клиенти.

Продуктите ни са 100% чисти, в тях няма изкуствени добавки – това е на първо място по отношение на качеството. Вярваме, че в ежедневието ни можем да ползваме натурални продукти, да ядем истинска храна – за нас това е важно.

Подбираме състава, така че да създадем възможно най-добрата, качествена и ефикасна комбинация от свойствата на билките и маслата , които ползваме.

Когато мислехме за "Морава", искахме не само съставът да бъде чист, но също така и опаковката.

Именно за това се спряхме на алуминиевите опаковки – те са екологични, запазват качествата на продукта и удължават неговия живот.

1721761Facebook / Hand Made Morava

 

  • Какви продукти предлагате?

За момента на пазара предлагаме 6 продукта:

1.     Жълта Морава – за кожни наранявания . Това е първата "Морава", която направихме. Ползва се за всякакви повърхностни наранявания като порязвания, напукана кожа, изгаряния, мазоли, ожулвания и охлузвания.

2.     Оранжева Морава – за мускулни болки, синини, леки травми, контузии и схващания. След успеха на Жълтата Морава , си дадохме сметка, че хората имат нужда освен от "Морава" за повърхностни наранявания, но и от продукт за по-дълбоки травми.

3.     Бяла Морава – за гладка и чиста кожа; за изглаждане на белези и стрии, кожна пигментация.

4.     Балсам за устни с весел портокал/ свежарски мента и лайм – за напукани устни. Всички знаем за нуждата от балсам, който не само да хидратира устните ни както лятото, така и зимата, но и да предпазва и възстановява вече изпръхнали и жадни устни. 

5.     Лилава Морава – за тонизирана и стегната кожа . Дойде лятото и сезона на банските – искаме да предложим на хората натурална грижа за кожата, която едновременно да подхранва и да се бори срещу ‚"портокаловата" кожа.

6.     "Шоколад ли чух" – това е най-новият продукт, който пуснахме съвсем скоро. Когато попитат "А този за какво е?‘‘ , отговорът, който изплува в съзнанието ни е: "Това е Морава за кеф и удоволствие". Подхранва и омекотява кожата с наистина изкусителен аромат на ШОКОЛАД.

 

  • Какво отличава вашите съставки?

Съставките са изцяло натурални, 90% био сертиифицирани като не ползваме консерванти, подобрители и заместители.

Ползваме етерични масла, извлеци , които правим сами, билкови екстракти, пчелен восък - без компромис в качеството. Държим да ползваме съставки с български произход, но за съжаление не всичките масла/билки можем да открием тук.

Комбинираме ги, пробваме, опитваме , грешим, докато не се получи съвършената пропорция, аромат и ефект!

1721785Facebook / Hand Made Morava

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април