Щастливи ли са позитивните хора

Щастливи ли са позитивните хора

Най-важното

Съществуват хора, които винаги си мислят, че всичко лошо ще им се случи. Но има и хора, които мислят винаги позитивно. Вие изберете кой вид хора ще сте. Сигурно сте се чудили дали позитивните хора са по-щастливи от песимистите. Ето каква е истината.

Според изследването на университета в Чикаго позитивните хора са по-щастливи от песимистите. Това е така, защото позитивните хора намаляват стреса чрез мислене за хубави неща, докато песимистите мислят постоянно за проблемите, които имат и не могат да се отпуснат и да се насладят на живота си.

Освен това, според изследването на университета, хората, които мислят позитивно имат по-малък шанс от сърдечен удар, от колкото песимистите. Това е така, защото положително настроените хора използват свободното си време в тренировки, излизане с приятели и забавления, докато песимистите прекарват свободното си време мислейки за всички проблеми и по този начин увеличават стреса. Високия стрес, както знаете, е един от основните причинители на сърдечните удари.

Положително настроените хора живеят по-дълго, боледуват по-рядко и имат по-ниско кръвно налягане. Това е поредното доказателство, че умът контролира тялото. Вижте как само едно решение на всеки човек за какво да мисли, предрешава какъв живот ще живее и дали ще е щастлив и здрав или не.

За това мислете положително, забавлявайте се и прекарвайте свободното си време с приятели, а не мислете за проблемите, които са много в съвременния свят. Бъдете щастливи, а от там ще сте и здрави.

Вижте още: Как да се предпазим от депресията.

Вижте още: 5 храни, които ви карат да се чувствате изморени.

Вижте още: Да победим умората.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май