Фитнес срещу мигрената

И медитация :)
Фитнес срещу мигрената

Тази сутрин се поровихме в архивите и открихме още една достойна причина да започнете да спортувате, ако още не сте :) Оказва се, че редовната физическа дейност, освен всичко друго, е и страхотен лек срещу мигрената. Поне това твърдят учени след направено от тях проучване и ние сме склонни да им се доверим.

Експериментът

Въпросните експерти наблюдавали продължително време три групи от хора. Участниците в едната започнали да тренират по 40 минути дневно, три пъти в седмицата, за да намалят неприятните усещания в главата. Вторият екип се доверил на медитативни практики, а третият опитал да се изцери с релаксиращи и спа процедури.

Резултатът: при всички групи била отчетена трайна редукция на симптомите при мигрена. Но тренировките и медитацията се оказали еднакво ефективно средство за облекчаване на ужасната болка в главата.

Въпреки че не става ясно каква степен на физическа активност успяла да реши проблема на участниците, едно е сигурно – умерените и редовни сесии оказват само положително влияние върху цялостното разположение на тялото и духа.

Така че, ако искате да сте здрави и да не ви боли глава, започвайте да спортувате. Още днес :) Убедени сме, че резултатите няма да закъснеят.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май