Тази подправка топи мазнините на корема

Тази подправка топи мазнините на корема

Учени от Texas A&Life Sciences College установиха, че консумацията на една подправка насърчава загуба на тегло, топи увисналия корем, като същевременно повишава апетита. Изследването е публикувано в International Journal of Molecular Sciences.

Кардамонът е популярна подправка в много части на света. Отличава се с топъл, билков вкус, който съчетава нотки на евкалипт, мента и пипер. В ново проучване учените са провели експерименти върху животни, чиято диета е била допълнена с различни дози кардамоново семе. Те открили, че кардамонът повишава апетита, но също така увеличава разхода на енергия и намалява мастната маса.

Учените са установили, че приблизителната активна доза кардамон за човек с тегло около 60 кг е най-малко 77 милиграма, тоест 8-10 кардамонови шушулки, консуирани всеки ден. Проучването потвърди, че кардамонът засяга нервните вериги, които регулират разграждането на мастната тъкан и производството на енергия в черния дроб и скелетните мускули. Авторите отбелязват, че други свързани проучвания показват противовъзпалителните свойства на кардамона. Според тях той може да намали слабото възпаление, което може да доведе до хронично възпаление и развитие на редица заболявания, пише Actualno.com.

ключови думи:
отслабване подправка

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май