Стоп! на хроничната умора – 1

Имате силата да се справите с нея
Стоп! на хроничната умора – 1

Открит за първи път през 18 век, синдромът на хроничната умора продължава да е обект на разпалени научни дискусии. Дори днес обаче медицината все още не може да даде отговор на въпроса кои точно са причинителите му, а възможностите за лечение като че ли си остават твърде ограничени.

Все пак съществуват няколко добре известни "килъри" на енергия, които сте длъжни да разпознавате и обезоръжавате навреме, за да си спестите неприятни последици за здравето. Да видим кои са те:

Инверсии в съня
Ранното ставане през седмицата не е измежду любимите ви неща и за това през уикенда неразумно компенсирате с гигантска доза сън. Успиването обаче оказва твърде неблагоприятен ефект върху биологичния ви ритъм.

Ако искате да разполагате с достатъчно енергия, всеки ден лягайте и ставайте по едно и също време, съветват специалисти. Гарантираме ви, че това изпитание ще е трудно само в началото. След като настроите правилно "вътрешния" си часовник, няма да чувствате нужда от аларма за събуждане. (Тук може да откриете няколко безболезнени стъпки към ранното събуждане.)

Проклятието на скуката
Клише или не, животът все още се измерва с миговете, които спират дъха, а не с броя на вдишванията. Ужасна грешка е да се пазите от емоциите, приключенията и преживяванията, независимо дали са добри, или не чак толкова.

За това, ако се отегчавате до смърт от настоящата си работа, например, обмислете възможност да я смените. Или се запалете по нов, интересен проект.

Истината е, че не сте болни, а просто уморени от рутината и от липсата на интересна посока в живота. Начертайте си сами последната и я следвайте с хъс и желание.

Очаквайте продължение...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май