Ползите и вредите от електронните цигари

Ползите и вредите от електронните цигари

Още по темата

Електронните цигари също имат вреди, но са в пъти по-полезни от обикновените цигари. Тази 2-милиардна индустрия се разпростира в целия свят, защото електронната цигара може да се пуши навсякъде и излиза по-евтина от обикновените. Също така електронните цигари щадят здравето на околните, като намалява вредите от пасивното пушене.

Основният проблем, който стои пред учените, които изследват електронните цигари е какви са дългосрочните последици, пред които са изправени хората. Те се използват от скоро и не се знае дали при продължително използване от сорта на 20-30 години няма да имат обратен ефект срещу хората. Списание "Тайм" съобщава, че са зачестили случаите на отравяния в следствие на електронните цигари. Това се държи на високото съдържание на табако в тези уреди.

Ползите са повече в сравнение с вредите. Според списание "Тайм", което е изследвало над 80 проучвания на електронните цигари, хората, които ги употребяват имат по-голям шанс да откажат пушенето. Също така според различни изследвания се намалява до минимум опасността от пасивно пушене.

Основната полза от електронните цигари е, че намалява опасността от различни белодробни болести. Пушачите са сред най-рисковите от рак на белия дроб, а електронните цигари намаляват този риск.

Вижте още: 10 правила на здравословния живот.

Вижте още: Смехът подпомага работата на мозъка.

Вижте още: Ходенето развива креативността.

Прочетете още: 10 факта за здравословното хранене.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април