Полезен списък за вредните навици

Когато е черно на бяло е по-лесно
Полезен списък за вредните навици

Много се пише по темата за здравословния начин на живот и как най-точно да се придържаме към него. Знаем, че е трудно - и ние сме хора и пием бира, ядем чипс и т.н. Но днес ще ви споделим един лесен начин за отразяване на навиците ви и за повишаване на мотивацията.

Просто си направете списък. Седнете един ден и се замислете за всички полезни неща, които сте направили през този ден за своето тяло, а после си спомнете и всички не толкова полезни неща, които сте направили, въпреки че след това ви е било малко гузно. Разделете листа на две части и в първата напишете "Полезни", а във втората "Вредни". След това разпределете всички неща, които смятате, че попадат в едната или в другата категория. Ето и един малък пример:982159Марина Русева

Правете си такъв списък всеки ден, за да онагледите всички хубави и лоши неща, които причинявате на тялото си. Стремете се положителните винаги да са повече и да намалите отрицателните до минимум. Все пак не е напълно забранено да си хапнете нещо сладко или да изкарате цял един ден в леглото, ако след това компесирате адекватно с полезни неща. След време разгледайте старите списъци и си направете равносметка дали вървите към прогрес по отношение на начина си на живот или лошите ви навици се задълбочават. 

Потърсете ни във фейсбук, за да ви споделим още интересни идеи от света на здравословния начин на живот.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април