По-малко калории през пролетта и лятото

4 начина да бъдем по-свежи
По-малко калории през пролетта и лятото

Колкото по-топло става времето навън, толкова по-често се замисляме за фигурата си и цялостния тонус на телата ни. Стараем се да се храним по-здравословно и започваме да броим дневните си калории. Предлагаме ви 4 начина, с които да се чувствате много по-добре в кожата си и да посрещнете топлите месеци с удоволствие и свежо настроение!

1. Горете калории, докато спите

Може и да ви изненадваме, че започваме именно със съня, но замислете се – 1/3 от деня прекарваме в леглото! А какво по-хубаво от това да спим и да горим калории? За да се случи това обаче, има няколко малки правила, които е добре да спазвате. За наистина здравословен сън, трябва да спите в тъмна стая – без нощни лампи, без външни светлини или такива от мобилни устройва. Когато в помещението прониква светлина, мелатонинът, който произвеждате по време на сън, спира да се синтезира от тялото. Той пък от своя страна е изключително важен за изгарянето на калории. В тази връзка е добре в стаята да няма и дразнители като телевизор, компютър, телефон. И още една хитрина – ако отглеждате мента в стаята си, тялото ви ще изгаря повече калории в спящо състояние. И не забравяйте колкото по-качествен е нощният ви сън, толкова повече калории изгаряте!

 

2060392

2. Движете се


За съжаление горенето на калории не става само със сън, трябват и системни движения. Можете да започнете с нещо лесно – да използвате стълбите вместо асансьора, да се разхождате по-често, например до и от работа към вкъщи. Сега е чудесно време да започнете нов спорт – денят е по-дълъг, топъл, а и слънчевото време ще ви мотивира да отидете и да се раздвижите. Йога, пилатес, зумба, фитнес, канго джъмпс – изборът е ваш. Можете да вземете и някоя приятелка, за да бъдат тренировките още по-забавни. Освен това по този начин ще се чувствате по-ангажирани и няма да пропускате часовете си за спорт!

2060389

3. Свежа храна


За да не се налага да се мъчите прекалено много във фитнеса, е добре да следите с какво се храните. Ако ще горите калории, трябва да забравите за тестените изделия и сладкото. Е, него можете да си го набавяте от плодовете или да похапвате по-често мед, за да не ви липсва толкова много. Има храни, които не съдържат почти никакви калории, доставяйки на организма витамини, минерали и чувство за ситост, което да ви помогне да се придържате към  хранителния си режим. Време е репичките, зелето, целината, патладжана, броколите, краставиците и спанакът да станат неразделна част от менюто ви. От плодовете можете да наблегнете на: ябълки, кайсии, пъпеш, грейпфрут, диня, портокал, малини, къпини, червени боровинки, папая.

2060391

4. Безалкохолни напитки

Ако ще горите калории, правете си различни плодови смутита, фрешове и пийте повече вода. Но все пак сме сигурни, че ще искате и да се поглезите. За да не се цепите от компанията през топлите пролетни и летни нощи, заложете на Ариана Радлер 0.0% - безалкохолна бира с плодов сок – лимон или малина. Тази напитка е изключително освежаваща и съдържа много по-малко  калории и захари. Тя чудесно ще се впише във вашия режим. Натуралните ѝ съставки създават приятен и наситен вкус, който ще ви ободри – на работа, преди или сред спорт или в почивния ден! Горете калории и се радвайте на лятото!

2060390

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март