Пиян без капка пиене

Запознайте се човека-пивоварна
Пиян без капка пиене

Ако си мислите, че знаете какво означава понятието "бирено шкембе", прочетете следната история и после пак ще си поговорим...

Преди няколко години един 61-годишен мъж нахлува в спешното отделение на болница в Тексас с оплаквания от силно замайване. Сестрите се сещат да го тестват с дрегер и се оказва, че господинът е с наистина главозамайващите 3,7 промила, което е над 7 пъти повече от легалния лимит за шофиране.

Въпреки очевидните факти, господинът продължава да настоява, че не е близнал и капка през въпросния ден. Барбара Кордел, която завежда факултета за медицински сестри към колежа Панола потвърждава, че мъжът е с история на много ненадейни и мистериозни напивания, като в неделя сутрин в църквата, например. Повечето медицински лица отдават това на скришно пиянство, но Кордел и гастроентеролога Джъстин Макарти решават да проверят случая по-внимателно.

За целта човекът е обискиран за притежание на алкохол и изолиран в болнична стая в рамките на 24 часа. През деня той се храни предимно с въглехидрати, като лекарите периодично проверяват алкохолната концентрация в кръвта му. Така, докато в един момент не отчитат 1,2 промила. Причината за това е установена малко по-късно – изобилие на дрожди в червата.

Ако не сте сигурни какво означава това, нека ви го представим по следния начин – чревния тракт на господина функционира като частна пивоварна. Това се дължи на инфекция със Saccharomyces cerevisiae. В резултат, всяка проста захар или нишесте, която пациентът приема, се ферментират в етанол. Кордел и Макарти докладват този случай като "синдром на автопивоварната" преди няколко месеца в International Journal of Clinical Medicine.

И преди да се развълнувате прекомерно и да хукнете на лов за дрожди, с които да си основете вътрешна пивоварна, трябва да знаете, че няма да ви бъде съвсем лесно. Медицинската литература не изобилства от подобни случаи, а когато подобен казус е наличен, той обикновено се свързва с употреба на антибиотици. Както знаете, антибиотиците могат да унищожат чревната флора, която има и защитен характер, и по този начин да отворят вратата за гъбични инфекции като тази. Затова, ако толкова много искате да "направите главата" най-добре постъпете по добре изпитания и безотказен начин – отидете до магазина за няколко бирички и незабавно пристъпете към вътрешното им приложение.

Ние сме единственият сайт за здравословен начин на живот, който отвреме-навреме дава подобни нездравословни идеи. Знаем, че това ви харесва, затова харесайте и нас на https://www.facebook.com/FitWell.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април