Оцет, лимонов сок с мед и белтъци срещу температурата

Бабини илачи за справяне с огъня в тялото
Оцет, лимонов сок с мед и белтъци срещу температурата

По принцип не съм голям фен на самолечението - в някои случаи даже го смятам за по-опасно от липсата на такова. Но тези натурални методи срещу температура съм ги тествала. Или поне първите два от тях :)

Затова донякъде мога да гарантирам за тяхната ефикасност. Все пак, имайте предвид, че боледуването е индивидуално приключение, така че въпросните лекове могат и да не ви подействат по същия начин, ако решите да ги прилагате. Предупреждавам само, де.

И така, нека ги видим:

За първия сте чували със сигурност и даже сте го изпробвали: компреси с винен оцет. О, да! Убедена съм, че като деца вероятно многократно са ви "третирали" с тях. Общо взето, едва ли има по-ефективен начин за сваляне на висока температура. Компресчетата се разполагат по най-горещите части от тялото – на челото, на корема, на ходилата. Имат облекчаващо охлаждащо действие, но и дяволски неприятна миризма.

Вторият е една ужасна отвара (поне според мен), но върши магическа работа, казвам ви. В подходящ съд се комбинират сокът на два лимона с една-две супени лъжици мед. Въпросната смес се загрява на котлон и се изпива гореща.

Трето. Няколко белтъка се разбиват в купа. В тях се напоява хавлиена кърпа, с която се увиват стъпалата. Изчаква се. Някои хора, изпробвали белтъчния илач, твърдят, че той действа адски бързо – след десетата минута.

Ми, толкова са средствата. Надявам се да не ви се налага да ги изпробвате скоро :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април