Опасностите от дългия сън

Опасностите от дългия сън

Още по темата

Всички обичаме да си поспиваме, особено през почивните дни. Да си легнем късно и да станем на другия ден по обяд. Но това крие няколко риска.

Изследвания показват, че спането повече от 10 часа увеличава риска от сърдечни болести с до 30 процента. Също така това носи опасност от диабет. Все пак съществуват спорове, дали това е причинителя на тези проблеми или е симптом.

Продължителния сън също така е свързан с депресията. Често хората, които не искат да си живеят живота и са депресирани спят повече от необходимото, защото така могат да се пренесат в друг свят.

Изненадващо е, но спането повече от 10 часа може да ви накара да се чувствате уморени. Често ви се е случвало, когато спите дълго, после цял ден да сте изморени и все едно не сте се разсънили. Това е така, защото се чувствате уморени от многото сън.

Въпреки тези проблеми повечето сън има по-малко вреди от недоспиването. Все пак не пренебрегвайте това, че ви се спи постоянно.

Вижте още: 5 грешки, които правите всеки ден.

Прочетете още: 10 правила на здравословния живот.

Вижте още: Смехът подпомага работата на мозъка.

Вижте още: Ходенето развива креативността.

Прочетете още: 10 факта за здравословното хранене.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
недоспиване сън

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май