Няколко знака, че прекалявате с алкохола

Няколко знака, че прекалявате с алкохола

Още по темата

Алкохолът е любимата напитка на голяма част от населението. Тя замайва съзнанието и кара хората да забравят за проблемите си. Но тя може да е и много опасна, защото редица болести са резултат от прекаляване с алкохола. Ето няколко знака, които показват, че пиете прекалено много алкохол.

Поставяте си лимит, но не го спазвате. Ако седнете вечерта и си кажете, че ще изпиете 2 чаши ракия, често се случва да не спрете с тези 2, а да изпиете още няколко.

Познатите ви коментират вашето пиене. Един от първите знаци, които причинява прекаляването с алкохола, са коментарите на вашите близки и приятели. Те ще коментират, че постоянно пиете и ще започнат да обсъждат възможните причини.

Повечето от плановете ви включват алкохол. Ако планът ви за всяка вечер е да седнете на масата на по чашка или през уикенда планувате да идете на язовир отново със здрава пиячка или планът ви за морето е да не излизате от капанчетата, означава, че алкохолът ви е влязъл в съзнанието и мислите само за него.

Пиете винаги когато сте стресирани. Когато имате проблеми в семейството или в работата, често прибягвате до алкохола.

Докторът ви казва, че пиете прекалено често. Ако се стигне до това, значи сте пристрастени към алкохола и трябва да вземете мерки.

Често се събуждате с махмурлук. Това неприятно чувство сутрин след запой показва, че предната вечер сте прекалили с алкохола.

Вижте още: Смехът подпомага работата на мозъка.

Вижте още: Ходенето развива креативността.

Прочетете още: 10 факта за здравословното хранене.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
алкохол пристрастяване

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април