Нечовешка анатомия по Дисни

Любимите герои на Дисни отвътре
Нечовешка анатомия по Дисни

Знаете ли, че истинското име на Мини Маус е Минерва? А знаете ли, че тази дама е на цели 84 години? За първи път тя и нейният вечен спътник Мики са нарисувани от ръката на дисниевия аниматор Уб Айуъркс. Плуто пък се появява за първи път през 1930, първоначално с името Роувър и като домашен любимец на Мини и чак година по-късно преименуван и стопанисван от Мики.

Защо ви ги разказвам всичките тези неща? Защото все някак трябва да започна, а не би било удачно да ви подхвана с думите "Знаете ли, че има един художник, Алесандро Конти се казва, и тоя същият взел, че смъкнал кожата на мишоците Мини, Мики и двата песа Плуто и Гуфи. Най-извратеното е, че трима от тях изглеждат досущ като хора.".

Но, всъщност, това е нещото, което искам да ви покажа. Добре, че и Уб и Уолт вече не са между живите, защото в противен случай не знам какво биха казали по въпроса.

857896Alessandro Conti857892Alessandro Conti857898Alessandro Conti857894Alessandro Conti

Всъщност, ние повече се интересуваме от анатомия и по-малко от анимация. Случва се да пишем и по-сериозни статии по въпроса. Обикновено ги пускаме във фейсбук.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май