Натурален сок?

Помисли си пак
Натурален сок?

Ако се нуждаете от начин да се охладите в жегите и сте решили да изпиете една хубава чаша с плодов сок, моля ви, помислете пак. Сега, първо да обясним, че става дума за натуралните сокове в кутии, които се продават по магазините, а не за тези, които вие сами си приготвяте.

Ако си мислите, че, купувайки сок от магазина, правите услуга на тялото си, трябва да ви разочароваме. В тези напитки има голямо количество захар и консерванти, които във всеки случай не са особено полезни вещества. Освен това, за да не се развалят по рафтовете в магазините, те се правят със срок на годност до две години. Бихте ли пили сок, който е изцеден преди две години? Да не говорим, че концентратите, от които впоследствие се правят соковете, се внасят от чужбина.

За да не се тъпчете с много калории и излишна захар, най-добре инвестирайте в закупуването на сокоизтисквачка или цитрус преса. Ако сами си направите сока, ще знаете точно какво съдържа той. Най-добре е да го пиете веднага след като изцедите плодовете, за да не загуби полезните си вещества. 

Всеки ден от сайта ни ви даваме нови и интересни идеи за свежи напитки, които задължително трябва да опитате.

Възползвайте се от тях и ни споделете дали ви харесват на https://www.facebook.com/FitWell.bg. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април