Настинка или алергия? 2

Открийте разликите ;)
Настинка или алергия? 2

Няма спор, че и настинката, и алергията са адски неприятни състояния. Най-гадното е, че, ако ви се случат, трудно може да разберете кое от двете точно ви измъчва. Причината: симптомите им са сходни и следователно - адски трудни за разграничаване.

Все пак има няколко белега, по които бихте могли да се опитате да ги разпознаете, което пък ще ви подскаже как да ги лекувате. А тъй като пролетта е период, в който шансът да ви покосят, е двойно по-голям, ще побързаме да ви посочим въпросните сигнали:

1) Въпреки че и настинката, и алергията са способни да ви "разсополивят", втората госпожица може да ви подари и още нещо: постоянен и ужасен сърбеж в носа. Лошото е, че същият се случва именно във вътрешността на органа ви за обоняние, което е наистина неприятно. Резултатът: възможностите за чесане са усложнени.

Затова, например, много хора се опитват да облекчат неудобството си, като от време на време движат носа си като зайчетата – нагоре-надолу. Но, всъщност, това не винаги помага. 

2) Другата разлика е, че при алергия хремата често е по-продължителна и не така сериозна, каквато може да се развие по време на настинка. Основната цел в първия случай е, чрез сополите, алергените да се прогонят навън. 

От своя страна, подсмърчането при настинка може да се окаже доста по-сериозно и да се усложни с времето. Внимание! Следва нещо неприятно: цветът на сополите при алергия в повечето случаи е прозрачен и чист. А при простудяване слузта, излизаща от носа, може дори да е жълта, виждали сте я – няма да обясняваме.

3) И не на последно място: ако сте алергични, вероятността да получавате спорадични пристъпи на кашлица е доста голяма. За сравнение, при настинка или грип, нерядко има опасност да се развият дълбоки респираторни проблеми, които причиняват и по-сериозна и продължителна кашлица.

Е, опитайте да откриете тези разлики във вашето състояние и да го излекувате ето така. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април