Напитките, които ще ви подобрят съня

Напитките, които ще ви подобрят съня

Ако имате проблеми със съня, това ще ви се отрази на цялото тяло. Вие ще сте уморени и разконцентрирани. Тези няколко напитки ще ви помогнат да спите по-добре, а от там да се чувствате по-пълноценни през деня.

Сок от вишна. Според изследване на университета в Ню Йорк, сокът от вишна увеличава с 20 минути вашия сън. По време на това изследване 20 души, които имат проблеми със съня, пият сок от вишна и спят с 20 минути повече.

Топло мляко. Сигурно сте чували, че чаша топло мляко преди лягане и ще спите като бебе. Има истина в тези думи. Високото съдържание на амино киселини в млякото ви кара да се отпуснете и ще заспите по-добре.

Билков чай. Билковите чайове също ще ви помогнат да заспите по-добре. Но не го пийте веднага преди лягане, защото той ще ви повиши телесната температура, а от това няма да можете да заспите.

Кокосов сок. Той съдържа големи количества калий и магнезий, които помагат на мускулите да се отпуснат. В кокосовата вода има високо съдържание на витамин Б, който помага за намаляване на стреса.

Бананово смути. Те също съдържат калий и магнезий, които помагат на тялото да се отпусне. Можете да добавите и прясно мляко, но не добавяйте никаква захар, за да можете да заспите.

Вижте още: 10 правила на здравословния живот.

Вижте още: Смехът подпомага работата на мозъка.

Вижте още: Ходенето развива креативността.

Прочетете още: 10 факта за здравословното хранене.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
здраве сън

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април