Кофти дъх сутрин?

Добре дошли в клуба :)
Кофти дъх сутрин?

Има сутрини, в които просто не смеете да се прозеете от страх да не се самоубиете със собствения си дъх. В такива моменти се сещате за всички бозави филми, в които младите влюбени се будят с артистично разчорлени коси и без помен от гурели по очите, след което прекарват около минута и половина в размяна на страстни целувки. Да, бе, да...

Противно на това, в което Холивуд се опитва да ни убеди, животът съвсем не е като на кино и обикновено всеки ден от него започва така, сякаш нещо е пропълзяло в устата ви през нощта, облекчило е всичките си естествени нужди вътре и след това е загинало. Това е бруталният начин да ви съобщим, че няма човек, който да се буди с дъх на теменужки, а сутрешният секс е занимание, препоръчително само за неподправено желаещите се.

За да разберем защо е така, първо трябва да разберем, защо не е така през останалото време на денонощието. Сигурно знаете, че устите ни са плътно населени с бактерии, които се изхранват с остатъците от това, което ние сме им оставили там след последното си хранене. Резултатът от този процес е познат като летливи серни съединения (тоест, на сярата), сред които сероводород, диметил сулфид, метантиол и други зловонни субстанции.

Когато сме будни, ние произвеждаме сериозно количество слюнка, която сериозно възпрепятства работата на тези бактерии. Заспим ли обаче, слюноотделянето ни също си взима почивка и това дава възможност на микробите да се разгърнат както само те си знаят и дори да направят опит за изобретяване на колелото. В процеса се образуват доста летливи серни съединения, които едвам дочакват да се събудите, за да сритат вас и най-любимия ви човек в обонятелните органи. Или както прочетохме някъде: (уста + бактерии) – слюнка = гадост. Шанс.

Най-доброто, което можете да направите, е да измивате хубаво зъбите си преди лягане и старателно да използвате конец. По този начин ще редуцирате суровината за производство на смрад през нощта. Ако след това изпиете и чаша вода, може би ще успеете донякъде да компенсирате за сушата, която ще последва през следващите няколко часа. Но само донякъде...

Най-сигурният ви залог е веднага, щом отворите очи на сутринта, да стискате здраво устни и да тичате към банята, където да се санирате подобаващо. Само след това утрото може да бъде наистина добро!

Ако ни намирате за свеж и симпатичен сайт, то страницата ни във фейсбук определено ще ви накара да се почувствате добре. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май