Кога истински се нуждаете от антибиотик?

Кога истински се нуждаете от антибиотик?

Прекомерната и неправилна употреба на антибиотици води до бактерии резистентни към предприетото лечение. В същото време организмът ви става неспособен да се пребори с най-обикновени на пръв поглед заболявания.

Имунитета ви чувствително спада и реално не можете да излезете от омагьосания кръг на вирусно заболяване, антибиотик, няколко дена здраве, след което отново вирусно заболяване и друг антибиотик.

Истината е, че антибиотиците се използват за лечение само на действителните бактериални инфекции, като например стрептокок в гърлото, а не за общи вирусни заболявания като настинка или грип.

1592904Thinkstock/Guliver

Според скорошно проучване повече от 25% от всички амбулаторни антибиотични предписания за респираторни заболявания са напълно ненужни, пишат колегите от Prevention.

Все повече специалисти алармират, че за леките инфекции е важно да се изчака ден, два, като се включат много имуностимулатори и натурални продукти, които могат да подкрепят организма сам да се справи с вирусното заболяване или настинка преди да се премине към каквито и да е било медикаменти.

На първо място е важно да разберете необходимостта да не смъквате по никакъв начин телесната си температура, освен ако не надвишава 38.4 градуса по С. Имайте предвид, че препоръчваните от мнозина лекарствени продукти съдържащи парацетамол в първата фаза на заболяването могат само да ви отдалечат от момента на оздравяването.

Освен това е от изключително значение да приемате много течности във формата на вода, чай, смути и менюто ви да е съставено предимно от цитрусови плодове и зеленолистни зеленчуци.

Когато сте болни не е препоръчително да ядете хляб, тестени изделия и животински продукти, тъй като вместо организма ви да се справя с вирусната инфекция ще е изцяло ангажиран да преработва погълнатата от вас храна. Постенето в рамките на 2-3 дни комбинирано с много сън и почивка в леглото ще даде шанс на организма ви бързо да се възстанови.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април